Režisér Müller natočil nový klip kapely Zputnik

Autor:

Producent a režisér úspěšného filmu Spolu, Martin Müller, se nechal zlákat na natáčení klipu pro roztomile zvrácený song “Koho snídal kanibal” kapely Zputnik.

Nezávislý filmař nám tentokrát místo hraného snímku představí videoklip, tedy jiný žánr, do kterého tentokrát zabrousil. Zputnik je technometalagropunková kapela, o které kdysi napsali: “Tahle hudba je určena pro psychicky narušené feťáky. Je totiž anomálií, jejíž unikum spočívá v kombinaci dech beroucích, genialitou odzbrojujících textů a agresivních hudebních ploch.” Sama kapela odmítá názor, že je pro narušené feťáky! Stojí si za tím, že je pro všechny narušené bytosti!
 
Zpět ke klipu. Martina sice ze začátku nejvíc bavila představa natočit klip na love song “Mrdky z Prahy”. Díky velkým zkušenost s tímto přemnoženým lidským druhem, měl hned celkem dost nápadů. Po jednom večeru se Zputnikem v uších ale nakonec dostal chuť na Kanibala. Při poslechu songu mu před očima prolítnul děj…chladný minimalismus. Klip vznikl v Martinově produkci We Are Maka. Za kamerou si na Kanibalovi pochutnával Zdeněk Kajer, Martinův oblíbenec. O barevný chlad se v PFX postaral kolorista Tomáš Chudomel, oblíbenec Anety. Hlavní roli Kanibala a líbačku s Anetou, si střihnul herec, Pepa Bánovec.

"Pokud jsi narušený, zvrácený, či jinak vynikáš, patříme k sobě," zve režisér Martin ke shlédnutí jeho nového videoklipu. 

Média